SPM 2018 : Soalan Peperiksaan Percubaan / Nota / Tips / Ramalan


Mahukan Kulit Wajah Bersih dan Licin? Campurkan Sabun Dengan Bahan Ini, Wajah Anda Pasti Berubah Dalam Masa Seminggu!
Boleh dikatakan bahawa semua wanita cantik. Wanita biasanya melakukan penjagaan asas dan membersihkan wajah mereka agar kelihatan bersih. Tetapi seiring berjalannya waktu dan perkembangan zaman, tiada perbezaan antara wanita dan lelaki dari segi kehidupan.
Ramai wanita kini yang sanggup bekerja lebih masa untuk kehidupan yang lebih baik, dan tiada masa untuk melakukan penjagaan diri. Di luar, terdedah kepada sinaran cahaya matahari, di dalam rumah pula terdedah kepada radiasi elektronik, di mana pun terdapat masalah. Oleh itu, setiap orang perlu menjaga diri walaupun sibuk.
Membersihkan wajah nampaknya satu perkara yang mudah, tetapi sebenarnya tetapi masalah di wajah masih ada dan semakin banyak. Oleh itu, melalui artikel ini anda akan belajar sedikit tips cara dalam membersihkan wajah, bukan hanya membuat wajah lebih cerah, tetapi juga menjadikan kulit lebih putih.
Kaedah ini sangat mudah. Yang pertama adalah mencuci dengan air, kemudian gunakan sabun muka ditambah serbuk mutiara, campurkan kedua-dua bersama untuk membentuk buih. Sapukan pada wajah anda dengan cara bulat, dengan itu membantu membersihkan liang-liang pada wajah. Lakukan ini selama seminggu, anda boleh merasakan perbezaannya.
Banyak produk kecantikan yang dijual, tetapi tidak semuanya sesuai dengan kulit kita, jadi kita sendiri harus memilih yang sesuai dengan kulit kita dan tidak mengikuti trend atau hanya kerana orang kata baik kerana menjaga kulit menjadi liicn adalah perkara yang paling penting.
Untuk mendapatkan kulit yang cantik, pastikan jumlah kolagen (bahan yang secara semula jadi dihasilkan oleh badan). Tetapi jumlah kolagen akan berkurang dengan usia. Oleh itu, sentiasa menjaga kesihatan badan anda juga.
Kolagen adalah untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, meningkatkan tahap kelembapan kulit, meningkatkan kelancaran kulit dan keanjalan kulit.
Sumber: healthdaily